بررسی Razer Phone

۱۲۰ فریم کف دستتان!

شرکت Razer نامی آشنا برای علاقه‌مندان دنیای بازی‌های ویدئویی است. اما چندی پیش Razer جدیدترین محصول خود که درواقع گوشی هوشمندی که برای بازی‌های اندرویدی بهینه‌شده بود را معرفی کرد. این محصول جدید حاصل خریداری کمپانی استارتاپی Nextbit توسط Razer است که باهدف راضی نگه‌داشتن علاقه‌مندان بازی‌های موبایلی چندی پیش در نوامبر سال 2017 به بازار عرضه شد.

بزرگ‌ترین هدف گوشی هوشمند Razer Phone، اجرای بهتر و روان‌تر بازی‌های اندرویدی است، هدفی که باعث ایجاد نکات قوت بسیاری در این تلفن همراه شده است. ازنظر ظاهری می‌توان گفت گوشی Razer نقطه مقابل آیفون و دیگر تلفن‌های همراهی‌ است که در طراحی خود به دنبال ایجاد سطوحی خمیده و نرم بودند. این تلفن همراه طراحی مستطیلی و زاویه‌دار را به این نوع طراحی ترجیح داده که می‌تواند باعث ایجاد ظاهری خاص و جذاب برای این محصول شده باشد. می‌توان گفت ظاهر این گوشی هوشمند بسیار شبیه گوشی‌های طراحی‌شده توسط خود شرکت Nextbit است.

 گوشی Razer Phone تنها در یک‌ رنگ که همان رنگ مشکی ماتی است که Razer در لپ‌تاپ‌هایش از آن استفاده می‌کند، به‌بازار عرضه‌شده است. نکته مثبت در مورد این رنگ، مقاومت خوب آن در برابر اثر انگشت است به‌طوری‌که می‌توان گفت این تلفن همراه تقریباً ضد بجای ماندن اثرانگشت است.

دکمه‌های Power و تنظیم صدا به ترتیب در سمت راست و چپ بدنه گوشی قرار داده ‌شده‌اند. دکمه Power علاوه بر وظایف عادی خود، حسگر اثر انگشتRazer Phone نیز هست، ویژگی که باعث شده باز کردن قفل گوشی تبدیل به فرایندی راحت و بدون دردسر شود. اما طراحی خود این دکمه را می‌توان یکی از نکات منفی این تلفن همراه دانست. فشردن این کلیدها، بخصوص کلیدهای کنترل حجم صدا، به دلیل طراحی و جایگیری ضعیف آن‌ها تبدیل به فرایندی تقریبا آزاردهنده و ناخوشایند شده است.

نکته منفی دیگری که در نگاه اول توجه کاربران را به خود جلب می‌کند، عدم حضور ورودی جک هدفون‌های معمول 3.5 میلی‌متری در این تلفن هوشمند است. گرچه ممکن است برخی حذف جک 3.5 میلی‌متری را قدمی به‌سوی آینده گوشی‌های هوشمند بدانند، اما باید قبول کنیم که حذف این ورودی پراستفاده از گوشی‌های هوشمند برخلاف سلیقه بسیاری از کاربران و باعث دل‌زدگی بسیاری از آن‌هاست.

نمایشگر 5.7  اینچی QuadHD این تلفن همراه بدون شک بزرگ‌ترین نقطه قوت آن است. این نمایشگر که از نوع IPS بوده و ppi آن برابر 515 است، مناسب‌ترین صفحه نمایشگر برای علاقه‌مندان به بازی‌های اندرویدی است. گرچه ممکن است شما هم به صفحات نمایش OLED و رنگ‌های جذاب آن عادت کرده باشید، اما صفحه‌نمایش این تلفن همراه، با داشتن فرکانس 120 هرتز می‌تواند با نمایش 120 فریم بر ثانیه تجربه جذاب و جدیدی برای چشمان شما باشد. نمایشگر 120 هرتزی Razer Phone به‌قدری روان و سریع است که علاوه بر بالا بردن کیفیت بازی‌های اندرویدی روی آن، اعمال ساده‌ای مانند Scroll کردن و ورق زدن در صفحات اینترنت و منوی گوشی را بسیار روان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کند. تا همین‌جای کار می‌توانم با اطمینان بگویم که اگر صفحه نمایشگر و بازی‌های اندرویدی مهم‌ترین مسئله برای شما در انتخاب یک گوشی هوشمند است، Razer Phone با نمایشگر 120 هرتزی خود، بهترین انتخاب برای شماست. همچنین سیستم‌عامل این گوشی هوشمند به شما این اجازه را می‌دهد که حداکثر نرخ فریم صفحه‌نمایش را از بین گزینه‌های 60، 90 و 120 انتخاب کنید تا در صورت نیاز در مصرف باطری صرفه‌جویی کرده باشید. البته سازندگان حالت پیش‌فرض را روی 90 هرتز تنظیم کرده‌اند.

گوشی هوشمند Razer Phone همانند تلفن‌های همراه One Plus رویکرد ساده و خوبی نسبت به سیستم‌عامل اندرویدی خود داشته است. این تلفن همراه که اکنون با نسخه 7.1.1 اندروید کار می‌کند، با افزودن تنها چند برنامه و ویژگی لازم به اندروید خام توانسته است سیستم‌عاملی سریع و سبک برای کاربران مهیا کند. البته این گوشی هوشمند با در اختیار داشتن قدرت پردازنده‌ی هشت هسته‌ای Snapdragon 835، پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 540 و البته هیولای رم 8 گیگابایتی‌اش، ازنظر قدرت پردازشی در سطح بسیار بالای قرار داشته و به‌خوبی از عهده‌ی اجرای سنگین‌ترین نرم‌افزارها برمی‌آید.

بزرگ‌ترین نکته مثبت بعد از صفحه‌نمایش گوشی هوشمند Razer Phone، اسپیکرهای قدرتمند و باکیفیت آنند که در پایین و جلوی گوشی تعبیه‌شده‌اند. این اسپیکرها احتمالا قوی‌ترین و بهترین اسپیکرها در تمامی گوشی‌های هوشمند هستند. این اسپیکرهای استریو به‌صورت جداگانه و مستقل آمپلیفای شده تا بتوانند صدایی بلند و شفاف برای شما مهیا کنند. این اسپیکرهای به‌قدری قوی هستند که شما را از اسپیکرهای همراه بی‌نیاز کرده و به شما این اجازه را می‌دهد که از خود گوشی به‌عنوان یک اسپیکر قدرتمند استفاده کنید. به شما پیشنهاد می‌کنم اگر از این تلفن همراه استفاده می‌کنید، حجم صدا برای ساعت هشدار را تنظیم کرده وگرنه صبح روز اول استفاده از این تلفن همراه با وحشت و سردرد از خواب بیدار خواهید شد. به‌طور خلاصه باید بگویم اسپیکرهای Razer Phone اسپیکرهای دیگر گوشی‌های هوشمند را به‌راحتی خجالت‌زده می‌کند.

شاید ویژگی‌های صفحه‌نمایش و اسپیکر گوشی Razer در کنار پردازنده‌های قوی آن شما را نگران عمر باطری این تلفن هوشمند کرده باشد. اما خیالتان راحت باشد باطری 4000 میلی‌آمپر ساعت گوشی Razer، فوق‌العاده است. قبلاً اشاره کردیم که شما می‌توانید با انتخاب بیشینه نرخ فریم صفحه‌نمایش در مصرف باطری صرفه‌جویی نمایید. اما حتی در حالت 120 هرتزی صفحه‌نمایش، باطری بزرگ این گوشی به شما اجازه می‌دهد قبل از خالی شدن آن چیزی حدود 6 ساعت صفحه‌نمایش خود را روشن نگاه داشته و به آن خیره شوید. این عدد در دیگر گوشی‌های هوشمند 60 هرتزی چیزی حدود 5 ساعت است که نشان می‌دهد با اعمال محدودیت نرخ فریم می‌توان به‌راحتی این مدت را حتی بیشتر هم کرد.

اما وقت آن رسیده که در مورد بزرگ‌ترین نکته‌ی منفی این تلفن همراه صحبت کنیم. نکته‌ای که ممکن است بسیاری از علاقه‌مندان را از خرید آن منصرف کند. بگذارید صادقانه بگویم. دوربین گوشی Razer در برابر پرچم‌داران دیگر کمپانی‌ها، اصلاً دوربین خوبی نیست. گوشی Razer همانند دیگر گوشی‌های جدید، از دو دوربین اصلی در پشت‌گوشی استفاده کرده است. اما نباید از این دو دوربین 12 مگاپیکسلی چیزی بیشتر از حداقل‌ها را انتظار داشت. البته به‌نظر می‌آید بزرگ‌ترین مشکلات در دوربین گوشی Razer بیشتر منشأ نرم‌افزاری داشته باشد تا سخت‌افزاری و ممکن است بخش زیادی از این مشکلات با چند بروزرسانی در آینده حل شوند. اما فعلا دوربین Razer از بی‌ثباتی در تنظیمات رنج می‌برد. مواردی مانند White Balance، Exposure و سرعت Focus ازجمله مواردی هستند که درگوشی Razer گه‌گاه به‌خوبی عمل‌نکرده و باعث ایجاد تصویری می‌شوند که خیلی شفاف نبوده و اکثرا به‌اصطلاح Soft به نظر می‌آید. دوربین 8 مگاپیکسلی روبرویی هم از همین مشکلات رنج می‌برد. اما ممکن است بگویید که این تلفن همراه برای گیمرها طراحی‌شده است و آن‌ها نیاز زیادی به دوربین ندارند که البته تا حد زیادی حق با شماست!

جمع‌بندی: در آخر باید بگوییم گوشی هوشمند Razer یک گوشی بسیار قوی برای علاقه‌مندان به بازی‌های اندرویدی است که در بدنه‌ای زیبا و فلزی ارائه شده است. صفحه‌نمایش، بلندگوها و باطری این گوشی هوشمند بزرگ‌ترین نکات قوت آن و دوربین ضعیف، طراحی بد دکمه‌ها و نبود ورودی جک 3.5 میلی‌متری بزرگ‌ترین نقاط ضعف آن هستند. علاقه‌مندان باید تصمیم بگیرند که با برچسب 700 دلاری این تلفن همراه، آیا نکات مثبت آن به نکات منفی‌اش می‌چربد یا خیر؟!

حتما بخوانید