گرن توریسمو ۷ قرار است به ریشههای خود بازگردد، ریشههایی که ۲۵ سال پیش، کارگردان مجموعه، یعنی کازونوری یامائوچی فکر آن را در سر داشت و حالا به آن شاخ و برگ داده است. عنوان مذکور نتیجه آزمون و خطای جناب یامائوچی است و گرن توریسمو ۷ با درس گرفتن از تجربههای گذشته، سعی دارد بازیکنان جدیدی را به این مجموعه قدیمی سونی جذب کند.
کافه، برای ماشینبازها
بعد از تمام شدن تریلر سینماتیک اول بازی و ورود بازیکن به هاب بازی، بازیکن با جدیدترین بخشی که به گرن توریسمو ۷ اضافه شده است؛ یعنی بخش GT Café آشنا میشود. این بخش که به شدت در تریلرهای قبل از عرضه روی آن مانور داده میشد را میتوان نقطه قوتی در تاریخ این مجموعه دانست. این بخش در نقش حالت کمپین (که در نسخهی قبلی این مجموعه یعنی گرن توریسمو اسپورت جای آن خالی بود) به گرن توریسمو ۷ بازگشته است. این بخش در مجموع ۳۹ مرحله دارد و هدفش آشنا کردن بازیکن با فرهنگ خودرو است. مهم نیست که چقدر با این فرهنگ آشنایی دارید، کافه گرن توریسمو مانند یک بخش آموزشی عمل میکند. مهمترین نکتهای که کافه گرن توریسمو سعی در اجرای آن دارد، آشنا کردن بازیکن با تمام ویژگیهای بازی و اجبار بازیکن برای آزادسازی تمامی بخشهاست.
حالت کافه به واسطه محتوایی که به بازیکن ارائه میدهد (بسته به مهارت بازیکن) بین ۱۰ الی ۲۰ ساعت طول میکشد، هر چند که این بخش پتانسیل زیادی برای اضافه شدن محتویات جدیدی مثل دستههای دیگر مسابقات اتومبیلرانی را دارد که ممکن است در آینده به بازی اضافه شوند.
آزمون رانندگی
جدا از بخش کافه، در گرن توریسمو ۷ شاهد حضور بخش لایسنستستها که به مانند امضای همیشگی این سری هستند، هستیم. در این بخش بازیکن باید در ۵ سطح که با نامهای National B ،National A ،International B ،International A وSuper License تفکیک شدهاند، به ثبت زمان بپردازد.
بازی، در دو سطحNational B و National A، بازیکن را با اصول اولیه مثل محل درست ترمزگیری و یا نحوهی ورود و خروج از هر پیچ را آموزش میدهد. بعد از آن که بازیکن با مفاهیم کلی در پیست آشنا شد، در دو سطح international B و International A باید خود را در موقعیتهای مختلف مورد آزمایش قرار دهد و سعی در کامل کردن ماموریتهایی کند که در طول زمان حضورش در پیست به او اعلام میشود. در بخش سوپر لایسنس، بازیکن باید با استفاده از تمام آموختههای قبلی خود، برای ثبت یک دور بدون خطا و سریع در پیست تلاش کند. تستها از تنوع خوبی برخوردار هستند و در ۳۰ آزمونی که برای این بخش درنظر گرفته شده است از شرایط مختلف آب و هوایی و دیگر متغیرها، استفاده خوبی شده است.
بخش بعدی بخش Mission Test است که بازیکن باید در هر تست این بخش به انجام کارهای خواستهشده بپردازد. میتواند ثبت زمان مشخص در حالی که بازیکن باید میزان مصرف سوخت خود را کنترل کند، باشد و یا انجام مسابقات درگ یا دریفت. موزیک رالی، به عنوان بخشی جدید، به این نسخه اضافه شده است. در این بخش که به مانند یک Time Trial عمل میکند، بازیکن باید در زمانی که به او داده میشود به نقاط مشخصشده برسد و به ثبت زمان بپردازد. این بخش به تنهایی محتوایی جدید و یا نوآورانهای نیست و سازنده میتوانست این شش مرحلهای را که در زمان عرضه در نظر گرفته است، در بخش کافه جای دهد.

عجله کنید
در گرن توریسمو ۷، ۴۲۴ خودرو (در زمان عرضه) در بازی وجود دارد که بازیکن هر کدام را باید از فروشگاه خاصی خریداری کند. اولین فروشگاه که Brand Central نام دارد، شامل خودروهای مدرن (که بعد سال ۲۰۰۱ تولید شدهاند) میشود و تمامی خودروهای داخل بازی در این بخش نیست و بازیکن باید برای خرید دیگر خودروها، به دو فروشگاه دیگر بازی سر بزند. از بین خودروهای موجود در این بخش، تنها ۱۰ خودرو وجود دارد که بازیکن برای خرید آنها مانند دنیای واقعی، نیاز به دعوتنامه ارسالی شرکت سازنده دارد و این دعوتنامهها را میتواند از بخش جوایز روزانه دریافت کند.
در نهایت Hagerty Collection، فروشگاه آخر است که در آن بازیکن میتواند خودروهای افسانهای دستدوم را خریداری کند. البته این خودروها قیمت بالاتری نسبت به دو فروشگاه دیگر بازی دارند و باید تلاش بیشتری برای خرید آنها بکنید. موجودی هر دو فروشگاه خودروهای دستدوم، محدود است و هر هفته تغییرمیکند، اگر بازیکن قصد خرید یکی از این خودروها را دارد، باید عجله کند.
تجربهای نزدیک به واقعیت
گرن توریسمو ۷، یک بازی سیمکید (Simcade) است؛ یعنی در بازی، هم شاهد المانهای بازیهای آرکید (مانند NFS و (Forza Horizon و هم بازیهای شبیهساز (مانند Assetto Corsa) هستیم، این المانها میتوانند در بخش هندلینگ خودروها، یا نحوه تخریبپذیری و یا فیزیک خودرو روی قسمتهای مختلف آسفالت باشند. بازی از نظر شبیهسازی، در سطح خوبی قرار دارد و در بعضی از بخشها شاهد استفاده از ویژگیهای جدیدی در تاریخ این مجموعه هستیم.
فیزیک گرن توریسمو ۷ در مقایسه با نسخهی اسپورت، دقیقتر است و بیشتر به واقعیت شباهت دارد، اما هنوز هم یک سیمکید است. بازی به شکل عجیبی با مشکل بیشفرمانی (Oversteer) دست و پنجه نرم میکند و در اکثر مواقع بازیکن مجبور است سیستم کنترل کشش (Traction Control) را روشن کند. البته برای برخی از خودرو های MR، این مشکل با اضافه کردن قطعه Ballast تقریبا رفع میشود. البته همچین مشکلاتی در زمان عرضه گرن توریسمو اسپورت هم وجود داشت که با ارائه آپدیتهای مداوم برطرف شد.
در این نسخه شاهد بازگشت سیسیتم تیونیگ براساس میزان رقابتی بودن خودرو با خودروهای دیگر یعنی Performance Point (یا به اختصار PP) هستیم. این سیستم اولین بار در نسخهی پرولوگ گرن توریسمو ۵، به صورت یک آپدیت به بازی اضافه شد. این سیستم به بازیکن اجازه استفاده از خودروهایی تا سقف مشخصی از PP را در یک مسابقه میدهد و ممکن است خودرو بازیکن، با دیگر خودروهای حاضر در مسابقه در یک کلاس و دستهبندی قرار نداشته باشد. هر چه عدد PP بالاتر باشد، قدرت خودرو هم بیشتر است. بازیکن میتواند در بخش تیونینگ شاپ نسبت به تقویت خودروی خود اقدام کند.

کلاهت را سفت بچسب
در زمان عرضه گرن توریسمو ۷، ۳۴ پیست با ۹۷ چیدمان متفاوت وجود دارد که در بین این پیستها شاهد بازگشت پیستهای High Speed Ring و Trial Mountain که از پیستهای معروف این مجموعهاند، هستیم. چرخه شب و روز و آب و هوا مانند نسخهی ششم و برخلاف نسخهی اسپورت، پویا و زنده است. بازیکن در این بازی و مانند دیگر بازیهای شبیهساز، باید به این تغییرات برای چسبندگی (Grip) و مدیرت تایرها، حین مسابقه توجه داشته باشد و طبق شرایط موجود باید استراتژی بچنید. سیستم رادار آب و هوایی، ویژگی جدیدی است که به بازی اضافه شده و بازیکن میتواند از وضع آب و هوایی پیستی که در آن مشغول رقابت است، مطلع شود.
از نظر شخصیسازی، گرن توریسمو ۷، با اینکه هنوز با عناوین سری NFS در این بخش فاصله دارد ولی تنوع خوبی از قطعات قابل شخصیسازی را شاهد هستیم و برای هر خودرو تعدادی قطعه در نظر گرفته شده است. در بخش GT Auto شما میتوانید خودروی خودتان را مانند دنیای واقعی سرویس کنید و یا اگر دوست داشتید خودرو و یا آواتار داخل بازی خود را شخصیسازی کنید.
از نظر بصری، گرن توریسمو ۷ بینظیر است. نسخهی نسل نهم بازی داری دو حالت گرافیکی است، یکی با اولویت گرافیکی که در آن ریترسینگ فقط در ریپلی مسابقات و بخش فوتومود مخصوص بازی و منوها فعال است (در این حالت بازی کمی افت فریم در منوها را دارد) و در دیگری اولویت با فریمریت است که ریتریسینگ کاملا غیرفعال است. در هر دو حالت گرافیکی گیمپلی بازی افت فریم و یا گرافیک ندارد و روان اجرا میشود. در نسخه نسل هشتمی، بازی مانند گرن توریسمو اسپورت است و برای ثبات عملکرد، از جزئیات بصری خودروها و پیستها کاسته شده است. عملکرد بازی از نظر فریم ریت در هر دو نسل به مانند گرن توریسمو اسپورت ۶۰ فریم بر ثانیه است.
خیال
Scapes، تشخیص واقعی یا بازی بودن را برای بیننده سختی میکند. سازنده در گرن توریسمو ۷، تقریبا دو برابر گرن توریسمو اسپورت محل از پیش تعریف شده برای عکاسی قرار داده است و مانند نسخهی اسپورت قرار است در آینده محلهای جدیدی هم به بازی اضافه شود. به جز Scapes، بازیکن میتواند از طریق ریپلی مسابقاتی که انجام داده است، به تمامی لحظات و اعمال خود در پیست دسترسی پیدا کند. در انتها ویژگی جدید دیگری که به این بخش اضافه شده، Music Replay است که بازی ریپلی بازیکن را با موزیکی (که از طریق منوی جداگانه قابل انتخاب است) پخش میکند
در زمینه صداگذاری و موسیقی، ساخته جدید استودیو Polyphony Digital حرفی برای گفتن باقی نمیگذارد، در بازی بیش ۲۰۰ موزیک لایسنسشده وجود دارد که تعدادی از آن ها برای منوهای خاص و تعدادی فقط در حین گیمپلی پخش میشوند. از نسخهی جدید تم همیشگی گرن توریسمو؛ یعنی Moon Over The Castle که توسط بند Bring Me The Horizon، کاور شده تا آلبوم اختصاصی بازی با نام Find Your Line، همگی با بازی در یک هارمونی قرار دارند.
در بحث صداگذاری خودروهای بازی، صدای خودرو ها نسبت به نسخههای قبل بهتر شده است و دیگر صدایی شبیه جاروبرقی نمیدهند. البته هنوز هم با سری NFS فاصله دارد. کاربرانی که نسخه دیلاکس بازی را خریداری کنند در کنار چهار خودرو، آواتار و مبلغ دریافتی داخل بازی، یک نسخه دیجیتال از آلبوم بازی را دریافت میکنند. بازی برای کاربران نسخهی نسل نهمی میتواند به واسطه دوالسنس، احساسی مشابه با فرمان را داشته باشد، بازی برای تمامی ویژگیهای دوالسنس بهینه است و هر خودرو، رفتار متفاوتی با دیگری دارد.
بخش آنلاین GT 7 شاید تنها جایی باشد که در مقایسه با GT Sport تفاوت خاصی نکرده است. با توجه به این نکته که اسپورت کاملا برای بخش رقابت آنلاین و لیگ مخصوص بازی توسعه یافته بود، نیازی به تغییر در این روند نداشته است و بازی همچنان به واسطه سیستم رتبهبندی خاص خود، سطح مهارت بازیکنان را از یکدیگر تفکیک میکند.
نحوه طراحی سیستم سطح بازیکن در GT 7 با سیستمی که قبلتر در GT Sport دیده بودیم متفاوت است. در GT Sport بهخاطر تمرکز بازی روی بخش آنلاین و رقابت در لیگهایGT ، بازیکن عملا نیازی به خرید تمامی خودروهای موجود در بازی نداشت مگر برای انجام دادن تمامی مراحل و مسابقات و یا تجربه چندینباره یک مسابقه با خودروهای خاص. از آن طرف بخاطر وجود Balance of Performance یا به اختصار BoP که در بخش آنلاین بازیکنان را مجبور به مسابقه دادن با خودروهای همسطح میکرد، سیستم تیونیگ بازی برای برخی میتوانست بلااستفاده باشد. اما این جریان در GT 7 متفاوت است، بازیکن برای بالابردن سطح خود مجبور به خرید خودرو در بازی است، حال اگر این خودروها از فروشگاه خودرو های افسانهای باشد میزان امتیاز دریافتی بازیکن بیشتر هم میشود. هنوز هم حداکثر لول بازیکن در بازی ۵۰ است، اما نحوه رسیدن به این سطح در هر دو بازی متفاوت است.
شاید سیستم پاداشدهی، بزرگترین ایرادی باشد که بتوان از گرن توریسمو ۷ گرفت. این مشکل به خودی خود اتفاق جدیدی در این مجموعه نیست، در نسخههای قبلی هم بازیکن برای خرید تمام خودروها و یا حتی پلاتینیوم کردن بازی، نیاز به تکرار چندین و چند باره تعدادی از مسابقهها برای دریافت پول بود. در گرن توریسمو ۷، این مشکل بیشتر در میزان کم پاداش دریافتی و یا در مواردی پاداش ناچیز برخی از مسابقات داخل بازی است. کارگردان بازی آقای یامائوچی، طی بیانهای در بازی از بازیکنان عذرخواهی کرد و قول اضافهشدن مسابقات و رویدادهای ماهانه را برای به تعادل رساندن میزان پاداشدهی داد. در زمان نقد با عرضه آپدیت 1.11 تعدادی ایونت با پاداش بالا به بازی اضافه شد و تا حدودی مشکل بازی در زمینه اقتصاد را برطرف کرد.

موفقیت
گرن توریسمو ۷ توانسته رویای یامائوچی را در آستانه سالگرد ۲۵ سالگی این مجموعه برآورده کند و همان استانداردهایی را دارد که اولین نسخهی این مجموعه سال ۱۹۹۷ ایجاد کرد. پس از عرضه دو عنوان GT6 و GT Sport و ناکامی این دو عنوان در بازگرداندن نام مجموعه گرن توریسمو به روزهای اوج خود، این بار با ویژگیهای جدید و حفظ اصالت، بازی توانسته یک بار دیگر نام شبیهساز رانندگی سونی را از زمان PS2 بر سر زبانها بیندازد. در مجموع گرن توریسمو ۷ را میتوان بهترین بازی ممکن برای عاشقان فرهنگ اتومبیل دانست.