دیگر همهی گیمرها به عرضهی یک نسخهی جدید از سری Call of Duty در فصل پاییز عادت کردهاند. فارغ از تمامی غر زدنها و انتقادات ریز و درشت، باید اعتراف کرد که بخشی از خاطرات هر گیمری با این سری گره خورده و حتی وقتی که به خاطر عملکرد ضعیف نسخههای اخیر، نسبتبه نسخهی جدید آن هم حس مثبتی وجود ندارد، باز هم به خاطر همین خاطراتی که با این سری وجود دارد گیمرها به سراغ خرید آن میروند تا بار دیگر با فرنچایزی که چندین و چند سال همراه آن بودهاند، ماجراهای جدیدی را تجربه کنند. قضیهی کالآودیوتی امسال که در واقع چهارمین نسخه از سری Black Ops است، اما، اندکی متفاوت است. بازی تغییر بنیادینی داشته که نظرات بسیار ضد و نقیضی در مورد آن وجود دارد. این تغییر، چیزی نیست جز حذف شدن کامل کمپین داستانی از بازی. حالا سوال اصلی اینجاست که آیا «بلک آپس 4» میتواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد و به عنوانی موفق تبدیل شود یا همین تغییر بنیادین، ضربهی مهلکی به پیکرهی آن وارد خواهد کرد؟

یک تجربهی چندنفره
در بلک آپس 4 شاهد یک کمپین داستانی سنتی، مانند نسخههای پیشین مجموعه نخواهیم بود. این مسئله در نگاه اول بسیار عجیب است، چرا که علیرغم افت کیفیت کمپین داستانی از ابتدای نسل هشت (یعنی CoD: Ghosts) تا قبل از آخرین نسخه از این مجموعه یعنی CoD: WWII، این نسخه توانست تا حدی این چرخه را از بین ببرد و کمپین داستانی مناسبی داشت. مردم انتظار داشتند تا با کالآودیوتیِ امسال این روند خوب ادامه پیدا کند و بهکلی خاطرهی کمپینهای ضعیف کالآودیوتیهای ابتدایی نسل هشت از بین برود ولی اعلام خبر عدم وجود کمپین داستانی در بلکآپس 4، کاملا در تضاد با این قضیه بود. اینکه سازنده بهکلی از کمپین داستانی فاصله گرفته و تمرکز خود را روی بخش چندنفره میگذارد، اگرچه ممکن است برای طرفداران کمپین داستانی سری کالآودیوتی بهشدت ناخوشایند باشد، ولی از طرفی باعث میشود تا زمان کافی برای ایجاد تغییرات کافی در ساختار گیمپلی و بخش چندنفره هم بهوجود بیاید و دیگر شاهد آن نباشیم که همان گیمپلی همیشگی با همان مودهای تکراری، صرفا در ستینگی جدید و با سلاحها و تجهیزاتی جدید به کار گفته شود. حالا و با اتخاذ این تصمیم مبنی بر کنار گذاشتن کمپین داستانی، آن بستر مناسب برای ایجاد تغییرات مختلف در ساختار گیمپلی بازی ایجاد شده و با توجه به نمایشهای بازی و اطلاعاتی که از آن منتشر شده، باید گفت که سازندگان ظاهرا از این فرصت بهخوبی استفاده کردهاند. قبل از هرچیز باید اشاره کرد که بلکآپس 4 علاوهبر بخش چندنفره با ویژگیهای جدید و قدیمی، دارای بزرگترین بخش زامبی سری کالآودیوتی تا به امروز و همچنین یک مود بتل رویال است، بنابراین در مورد محتویات بازی میتوان آسودهخاطر بود و اطمینان داشت که بازی پتانسیل آن را دارد تا مخاطبان را تا مدت زیادی سرگرم کند. با توجه به اینکه بازی فاقد کمپین داستانی است، بهنظر برای انجام بازی شما نیازمند به اتصال دائمی به اینترنت خواهید بود، که البته سازندگان هنوز با شفافیت به آن اشاره نکردهاند ولی انتظار میرود تا بزودی این مسئله نیز بهطور رسمی اعلام شود. با این حال، نبود کمپین داستانی در بازی به آن معنا نیست که بهصورت کلی شاهد هیچگونه محتوای تکنفره در بازی نیستیم. در بازی تعدادی مرحلهی تکنفره تعبیه شده تا بازیکنان را با مکانیزمهای کلی بازی و ویژگیهای هرکدام از نیروهای ویژه (Specialist) آشنا کند. قبلا و در بازی Rainbow Six Siege هم شاهد حضور چنین مراحلی بودیم که در آن بازی، از آنها تحت عنوان Situations یاد شد. این بخش با وجود آن که قطعا نمیتواند جای خالی یک کمپین داستانی پر و پیمان را بگیرد، ولی میتواند بهخوبی بازیکنان را آماده بخش چندنفره کند.
بهصورت کلی بلکآپس 4 در برههی زمانی میان بلکآپس 2 و بلکآپس 3 قرار دارد و این مراحل تکنفره نیز در همان دوره جریان خواهند داشت.
با توجه به نمایشهای بازی، بهوضوح میتوان ردپای عناوینی چون Rainbow Six Siege را در بلکآپس 4 دید و تریآرک تلاش کرده تا با الگوبرداری از این بازی محبوب و برخی دیگر از عناوین مطرح سبک شوتر اولشخص، تجربهی خاص و متفاوتی را برای بازیکنان رقم بزند. البته، هنوز هم با یک کالآودیوتی طرف هستیم و بنابراین، ذات گیمپلی بازی در خود دیانای همیشگی این سری را جای داده است. هنوز در جای جای بازی میتوان هیجان را تجربه کرد و سرعت گیمپلی بازی بالاست، هرچند اینبار بازی کمی تاکتیکیتر شده است. یکی از نکات حائز اهمیت بلکآپس 4، برههی زمانیست که سازندگان برای آن انتخاب کردهاند. گفته شد این بازی در اصل در زمانی بین بلکآپس 2 و بلکآپس 3 جریان دارد، پس آن قدرها هم علمی-تخیلی نیست. همین باعث شده تا گیمپلی بازی بیشتر روی زمین جریان داشته باشد، درست مانند چیزی که در WWII هم شاهد آن بودیم و طرفداران هم از آن استقبال زیادی کردند. دیگر خبری از حرکات عمودی و دویدن روی دیوارها و مواردی از این قبیل که از Advanced Warfare تا Infinite Warfare شاهد آن بودیم، نیست. با توجه به اعتراضاتی که عدهای از گیمرها نسبت به آن ویژگیها داشتند، گرفتن چنین تصمیمی از سوی سازندگان منطقی بهنظر میرسد. یکی از نکاتی که باعث شده تا گیمپلی بلکآپس 4 نسبت به کالآودیوتیهای اخیر متفاوت باشد، همین مورد است. دنبال شدن مبارزات روی زمین باعث شده تا کمی از سرعت بازی کاسته شود، ولی کماکان با یک شوتر پرانرژی روبرو هستیم که مدام باید در آن جابجا شد. در بلکآپس 4 بازیکنان به دو گروه پنجنفره تقسیم میشوند و به این ترتیب، هر تیم یک عضو نسبت به کالآودیوتیهای قبلی کمتر در اختیار خواهد داشت.
یکی دیگر از نکات پراهمیت حضور نیروهای ویژه در بازی است. نیروهای ویژه، در واقع گروههای خاصی از سربازان هستند که هر گروه از آنها قابلیتها و ویژگیهای منحصر به فردی دارند و در بلکآپس 3 هم شاهد حضور آنها بودیم. در بازی بهصورت کلی شاهد حضور ده گروه ویژه هستیم که شش گروه ویژه، مستقیما از بلکآپس قبلی به نسخهی جدید آورده شدهاند و چهار گروه هم کاملا جدید هستند. هر گروه از این نیروهای ویژه، به غیر از نام و چهرهی خاص خود ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فردی دارند که در میدان جنگ کاربرد خاص خود را خواهد داشت. مثلا، یک گروه از نیروهای ویژه بیشتر نقش پشتیبان دارد و قابلیت آن ایجاد زره برای دیگر همتیمیهاست؛ در حالی که یکی دیگر از گروههای ویژه توانایی ایجاد سپرهای محافظ را دارد و دیگری، میتواند با ایجاد یک پالس دشمنان را از پشت دیوارها و موانع به رنگ قرمز نشان دهد. در مورد نیروهای ویژه، در نظر گرفتن دو نکته ضروریست. اول، آن که همان شش نیروی ویژه که از بلکآپس 3 به این بازی منتقل شدهاند، دستنخورده باقی نمانده و با توجه به تغییرات بهوجود آمده در ساختار بلکآپس 4، با بهبودهایی مواجه شدهاند. از طرف دیگر آن چهار نیروی ویژهی جدید نیز، دارای ویژگیهایی هستند که برای ایجاد عمق تاکتیکی در بازی، ضروری بودهاند. از ایجاد سپر گرفته تا قرار دادن سیم خاردار روی زمین، تمام قابلیتهای مرتبط با این نیروهای ویژه بلکآپس 4 را تا حدی به بازیهای مطرح سبک شوتر تاکتیکال بهخصوص R6S نزدیک میکنند. هر کدام از نیروهای ویژه تجهیزات نظامی مخصوص به خود را دارند؛ در واقع، هر نیروی ویژه سلاحها و دیگر جنگافزارهای مخصوص را دارد که با خصوصیات و ویژگیهای منحصر به فرد آن نیروی ویژه بیشترین تطابق را دارد. با توجه به تجهیزات و قابلیتهای منحصر به فرد نیروهای ویژه، خیلی مهم است که اعضای هر تیم بسته به شرایط، دست به انتخاب کدامیک از آنها میزنند. اینکه در کدام مود بازی و در کدام نقشهی بازی مشغول به مبارزه هستید، روی نیروی ویژهی انتخابی از طرف شما تاثیر خواهد داشت و باید با در نظر گرفتن چنین شرایطی، دست به انتخاب بهترین گزینهی ممکن بزنید. با تاکتیکیتر شدن بازی، اهمیت کار تیمی هم در گیمپلی دوچندان شده است. مسلما انتخاب یک تیم متشکل از نیروهای ویژه که مکمل یکدیگر باشند، میتواند منجر به مشخص شدن برندهی نهایی شود. هنوز هم مسلما کار انفرادی در تعیین تیم برنده تاثیرگذار خواهد بود، ولی شاید بتوان به جرات گفت در سری کالآودیوتی هیچگاه به اندازهی بلکآپس 4، روی کار تیمی تاکید نشده است. البته باید به این موضوع اشاره کرد که بلکآپس 4 دارای غنیترین سیستم شخصیسازی در سری کالآودیوتی است و بازیکنان این امکان را دارند تا سلاحها و تجهیزات خود را هرطور که دوست دارند، شخصیسازی کنند. تاکید زیادی روی سیستم شخصیسازی تجهیزات شده، قابلیتی که مورد درخواست بسیاری از هواداران بود. یکی دیگر از تغییرات بازی در ارتباط با سلاحهاست. اکنون، در هنگام پرتاب نارنجک یا جهش از روی موانع، همواره اسلحه بالا میماند و آمادهی شلیک خواهد بود. به این ترتیب، در تکتک لحظات بازی امکان کشتن (و طبیعتا، کشته شدن) وجود دارد و همین مسئله سرعت گیمپلی بازی را بالا نگه میدارد.

اکنون در هنگام استفاده از نارنجکها و جهش از روی موانع هم اسلحه همچنان آمادهی شلیک باقی میماند.
دیگر تغییر مهمی که در بطن گیمپلی بلک آپس 4 بهوجود آمده و بازی را تاکتیکیتر از قبل ساخته، حذف سیستم بازیابی نوار سلامتی بهصورت خودکار است. اکنون دیگر پس از صدمه دیدن، با گذشت زمان کوتاهی سلامتی شما شروع به بازیابی خودکار نمیکند و بهجای آن، باید از بستههای سلامتی که در فواصل زمانی خاص بازیابی میشوند، استفاده کرد. این سیستم قبلا در کمپین داستانی WWII بهکار گرفته شده بود و با استقبال هم روبرو شد. نکتهی جالب آن است که بهدنبال ایجاد این تغییر بزرگ در ساختار گیمپلی، اکنون هر بازیکن در بلکآپس 4 نسبت به دیگر کالآودیوتیها نوار سلامتی طویلتری دارد و در حقیقت برای کشتن دیگران، باید صدمهی بیشتری به آنها وارد کرد. از آنجایی که از استفاده از بستههای سلامتی خودش نیازمند صرف اندکی زمان است، مسلما بازیکنان تلاش میکنند تا صدمهی کمتری دریافت کنند تا اصلا نیازی به استفاده از بستههای سلامتی نباشد، بنابراین بازی با فکر دنبال میشود و دیگر خبری از بیهدف به دل دشمن زدن با آن شدت سابق نخواهد بود. همچنین در مینیمپ بازی هم تغییری به وجود آمده و دیگر خبری از مشخص شدن محل استقرار دشمنان روی آن نیست، مگر آن که موقعیت آن دشمن لو برود و او دیده شود یا به کمک قابلیتهایی که برخی نیروهای ویژه در اختیار دارند، محل اختفای آنها مشخص شود.
تاکنون حضور مودهای محبوبی چون Team Deathmatch، Domination، Search And Destroy و Hardpoint در بازی تائید شده و در کنار آن، یک مود جدید بهنام Control هم در بازی وجود خواهد داشت که برای طرفداران Overwatch، نامی آشنا تلقی میشود. در مود کنترل بلکآپس 4، بازیکنان باید برای تصرف مناطقی مشخص مبارزه کنند آن هم در حالی که تنها به تعداد دفعات مشخصی میتوانند بمیرند. این احتمال وجود دارد که با گذشت زمان، مودهای بیشتری نیز برای بازی معرفی شوند. طبق جزئیات منتشر شده، بازی در هنگام عرضه برای بخش چندنفره دارای 10 نقشهی مختلف خواهد بود که در این بین شاهد نسخهی بازسازی شدهی نقشههای محبوبی چون Jungle، Slums، Summit و Firing Range نیز هستیم و چندین نقشهی کاملا جدید هم برای بازی طراحی شده است. نقشهی مطرح و بسیار محبوب Nuketown نیز برای بلکآپس 4 بار دیگر از نو طراحی خواهد شد ولی تریآرک اعلام کرده که این نقشه مدت کوتاهی پس از عرضهی بازی، در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.
طلوع مردگان
همواره طرفداران نسبتبه بخش زامبی سری کالآودیوتی نظر مساعدی داشتهاند و از قدیمالایام هم این بخش در بلکآپسها مخاطبان زیادی را برای خود دست و پا کرده، پس جای تعجبی ندارد که بگوییم با توجه به حذف کمپین داستانی از چهارمین بلک آپس، روی بخش زامبی هم بسیار کار شده و قرار است تا با گستردهترین و عظیمترین بخش زامبی کالآودیوتی تا به امروز روبرو شویم. برای اولینبار در سری کالآودیوتی شاهد وجود دو خط داستانی مختلف برای بخش زامبی هستیم که یکی از آن دو خط داستانی، دو نقشه و یکی دیگر یک نقشه را در هنگام عرضهی بازی شامل خواهد شد. جالب اینجاست که نقشههای بخش زامبی بلکآپس 4 بسیار متنوع بوده و ستینگها و برهههای زمانی مختلفی را شامل خواهند شد. اولین خط داستانی، Aether نام دارد که دارای یک نقشه بهصورت رایگان است. نقشهی رایگان مرتبط با این خط داستانی، Blood of the Dead نام دارد که در واقع با الهام از نقشهی محبوب Mob of the Dead (در بلکآپس 2) طراحی شده است. این نقشه با الهام از زندان آلکاتراز طراحی شده است. اگر از طرفداران بلکآپس باشید از نسخههای قبلی با خط داستانی Aether آشنایی دارید و چهارمین بلکآپس هم همان ماجراها ادامه خواهد یافت. این خط داستانی چهار شخصیت قابل بازی به نامهای نیکولای، تاکئو، دمپسی و ریشتافن را در خود جای خواهد داد که از آنها تحت عنوان گروه Primis هم یاد میشود. یک نقشهی دیگر برای بخش زامبی با نام Classified منتشر خواهد شد که حول محور همین خط داستانی و همین شخصیتها میگذرد اما، این نقشه رایگان نیست و در واقع بخشی از Black Ops Pass که همان سیزن پس بازی است، خواهد بود. این نقشه هم در واقع یک بازسازی از نقشهی Five است که در اولین بلکآپس شاهد آن بودیم.
دومین خط داستانی بازی، Chaos نام دارد. این خط داستانی از همان ابتدای عرضهی بازی، دو نقشه دارد که هر دو نقشه هم در دسترس تمامی خریداران بلکآپس 4 قرار خواهد گرفت. اولین نقشهی این خط داستانی، IX نام دارد که در واقع در یکی از آن میادین رزم دوران روم باستان رقم خواهد خورد. دومین نقشهی این خط داستانی نیز Voyage of Despair نام گرفته که در اصل در کشتی آر ام اس تایتانیک جریان دارد. در این خط داستانی نیز شاهد حضور چهار شخصیت مختلف خواهیم بود؛ اسکارلت، شا، دیگو و برونو شخصیتهای این خط داستانی خواهند بود.
یکی دیگر از پیشرفتهای بخش زامبی بلکآپس 4 نسبت به پیشینیان خود، دادن امکانات بسیار زیاد به مخاطبان برای شخصیسازی شخصیتها و حتی گیمپلی است. در بخش زامبی بازی شما میتوانید مکانیزمهای گیمپلی مثل درجه سختی کلی، میزان قدرت صدمات وارده از طرف شما یا از طرف زامبیها، میزان سلامتی خود و زامبیها و حتی سرعت حرکت زامبیها را دستکاری کنید تا به آن فرمول لازم برای خلق تجربهی دلخواه و دلچسب خود دست پیدا کنید. از طرف دیگر، مواردی مثل سلاحها و تجهیزات هم مانند سابق قابل شخصیسازی است و بازی از این نظر شما را محدود نمیکند. سازندگان تلاش کردهاند تا بخش زامبی بلکآپس 4 تا مدتها طرفداران را به خود جلب کند و پس از گذشت یکی – دو ماه، از آب و تاب نیفتد؛ به همین منظور، در این بخش شاهد برگزاری رویدادهای مختلفی خواهیم بود که نام آنها Callings است. این رویدادها ممکن است روزانه، هفتگی، ماهانه، فصلی یا حتی سالیانه باشند. در گذر زمان هم برای بخش زامبی بازی نقشههای جدیدی منتشر خواهد شد که منجر به بسط یافتن بیش از پیش آن میشود.

و سپس، هیچکس نبود
بزرگترین نوآوری بلکآپس 4 چیزی نیست جز مود بتل رویال آن، که Blackout (به معنای خاموشی) نام گرفته است. با توجه به موفقیتهای سرسامآوری که PUBG و Fortnite کسب کردند، اضافه شدن مود بتل رویال به سری کالآودیوتی خیلی هم دور از ذهن نبود و تریآرک وظیفهی اضافه کردن این مود به کالبد سری برای اولینبار را برعهده گرفته است. مود بتل رویال بلکآپس 4 اندکی با فورتنایت و حتی پابجی تفاوت دارد. به هر حال، اینجا دنیای کالآودیوتی است و همهچیز براساس قوانین این دنیا شکل گرفته است. از طرف دیگر برای هواداران هم مهم است تا همهچیز رنگ و بوی بلکآپس را داشته باشد، نه اینکه با یک رونویسی ساده از پابجی روبرو شوند. در اولین قدم، سازندگان اقدام به بهکارگیری شخصیتهای نامآشنای سری مثل الکس میسن از بلکآپس 1، رائول منندز از بلکآپس 2 و حتی اعضای گروه Primis از مود زامبی سری کردهاند و از این شخصیتها میتوان در بلکآوت استفاده کرد. در قدم دوم، سازندگان در تلاش بودهاند تا نقشهی مود بلکآوت هم تماما حال و هوای بلکآپس را داشته باشد؛ بههمین جهت، در نقشهی بلکاوت که بزرگترین نقشهی طراحی شده برای سری کالآودیوتی تا به امروز است، شاهد حضور لوکیشنهای قسمتهای قبلی مجموعه هستیم و در واقع، نقشهی بلکآوت تلفیقی از آنهاست. وسعت نقشه در بازیهای بتل رویال بهشدت مهم است. نقشهی بلکآوت هزار و پانصد برابر بزرگتر از نقشهی Nuketown خواهد بود. حالا این به چه معناست؟ یک گیمر باهوش و باحوصله، اقدام به استفاده از علم ریاضی برای تخمین زدن اندازهی نقشهی بلکآوت کرده است. او اندازهی تقریبی نقشهی Nuketown در بلکآپس 3 را بهدست آورده و آن را ضربدر 1500 کرده است. نتیجه، بهشدت جالب است؛ این نقشه وسیع بوده ولی در نهایت، اندازه آن کمی کوچکتر از نقشهی فورتنایت است. در مقایسه با پابجی، باید گفت که نقشهی بلکآوت اندازهای در حدود نقشهی Sanhok دارد. ولی نکتهی اساسی در مورد بلکآوت، آن است که هنوز تعداد دقیق بازیکنان حاضر در هر مسابقه از این مود، تا زمان نگارش این مقاله مشخص نشده است. در حالی که استاندارد بازیهای این سبک حضور 100 بازیکن بهصورت همزمان در نقشه است، این امکان وجود دارد تا در بلکآوت شاهد حضور تعداد کمتری بازیکن در نقشه باشیم. سازندگان بهوضوح اعلام کردهاند که هدف آنها داشتن بیشترین بازیکن در نقشه نیست و بهدنبال رکوردشکنی نیستند، بلکه قصد دارند تا بهترین تجربه را برای بازیکنان با توجه به رویکردها و ساختار بلکآپس فراهم کنند. برای بقا در بلکآوت، نیاز دارید تا برای مهمات جستجو کنید، ولی هنوز سازندگان بهطور دقیق عملکرد سیستم لوت بازی را شرح ندادهاند. انواع و اقسام تجهیزاتی که در نسخههای مختلف سری شاهد آنها بودهایم نیز در بلکاوت در دسترس قرار خواهند داشت. در بلکآوت این امکان وجود دارد تا هم بهصورت تکنفره و هم در قالب یک تیم، به نبرد با دیگران برای بقا پرداخت. وسایل نقلیهی زمینی، دریایی و هوایی هم در این مود وجود دارد و میتوان از آنها برای جابجایی در نقشهی نسبتا بزرگ بلکاوت، استفاده کرد. اشاراتی به حضور زامبیها هم در حالت بلکآوت شده، ولی جزئیات دقیقی از آن منتشر نشده که بتوان به آنها استناد کرد ولی قطعا مقابله با خطر زامبیها، در کنار تلاش برای بقا و جدال با دیگر بازیکنان، جذابیتهای خاص خود را خواهد داشت.
روان، مثل همیشه
درست مانند بلکآپس 3، در توسعهی چهارمین قسمت از این مجموعه هم از موتور گرافیکی IW Engine استفاده شده است. نسخهی بهینهسازیشدهی این موتور قرار است تا همان تجربهی روان و مناسبی که در بلکآپس 3 شاهد بودیم را، اینبار با برخی بهبودها در بلکآپس 4 ارائه دهد. یکی از بهبودهای ایجاد شده مرتبط با انیمیشن سلاحهاست که اکنون نسبت به گذشته وضعیت جالبتری دارند. نقشههای مختلف بازی هر کدام در ستینگی متفاوت جریان دارند ولی وجه شبه تمام آنها، پرجزئیات بودنشان است. امضای سری کالآودیوتی یعنی نرخ فریم 60 روی کنسولها، بار دیگر با بلکآپس 4 همراه خواهد بود و این بزرگترین نکتهی گرافیکی این عنوان است. بدونشک تجربهی مود بلکآوت با نرخ فریم 60 آن هم بهصورت پایدار، بسیار جذاب و دوستداشتنی خواهد بود. بازی روی رایانههای شخصی هم امکانات گرافیکی بسیاری را در اختیار طرفداران قرار خواهد داد و صاحبان رایانههای شخصی پرقدرت میتوانند از لحاظ بصری نیز از بلکآپس 4 لذت بسیاری ببرند. در این بین بد نیست به این نکته اشاره کنیم که مانند Destiny 2، بلکآپس 4 هم صرفا از طریق Battle.net در دسترس قرار خواهد گرفت و این یعنی نباید منتظر عرضهی آن روی استیم باشیم.

نیروهای ویژه بهشدت به بازی حال و هوای شوترهای تاکتیکال را دادهاند.
سرنوشتی مبهم
حذف کمپین داستانی از بلکآپس 4، سر و صدای زیادی به پا کرد. در حالی که کمپین داستانی WWII پس از چند سال آنقدری خوب بود تا همه را امیدوار کند، ولی حذف ناگهانی کمپین از جدیدترین کالآودیوتی چیزی نبود که هواداران برای آن آماده باشند. نمیتوان حذف کمپین داستانی را به کمبود زمان سازنده نسبت داد. سه استودیوی تریآرک، اینفینیتی وارد و اسلجهمر گیمز هریک وظیفه دارند تا هر سه سال یکبار، یک کالآودیوتی را آمادهی عرضه به بازار کنند و بنابراین، بلکآپس 4 هم چیزی در حدود سه سال در حال سپری کردن مراحل تولید خود بوده است. سازندگان با کنار گذاشتن کمپین داستانی، تمام توجه خود را معطوف به ایجاد تغییرات ریز و درشت در گیمپلی بازی و بخش چندنفره کرده و در کنار آن، کالآودیوتی را آمادهی وارد کردن به گوی رقابت در ژانر بتل رویال کردهاند. شاید اگر بازی بتواند با بازخوردهای مناسبی روبرو شود و فروش خوبی را هم مثل همیشه تجربه کند، در آینده باز هم شاهد حذف شدن کمپین داستانی، حداقل از برخی از کالآودیوتیها باشیم. چیزی که مسلم است، نقش پررنگ بلکآپس 4 در تعیین آیندهی کالآودیوتی است. باید دید نظرات نسبت به حذف کمپین داستانی از این بازی در هنگام عرضه چطور خواهد بود و مود بتل رویال آن توانایی رقابت با رقبای سرسختی چون فورتنایت و پابجی را دارد یا خیر. همچنین برای اولینبار از زمان عرضهی Call of Duty 3، شاهد عرضهی یک نسخه از این سری در ماهی به جز ماه نوامبر هستیم، تصمیمی که احتمالا بهخاطر عرضهی Red Dead Redemption 2 در اواخر ماه اکتبر گرفته شده است. بلکآپس 4 قرار است تا در تاریخ دوازدهم اکتبر سال جاری (برابر با بیستم مهر ماه سال 1397)، درست دو هفته قبل از عرضهی RDR2، برای رایانههای شخصی، اکسباکسوان و پلیاستیشن 4 منتشر شود.