با پیشرفت و بالا رفتن قدرت سختافزار رایانههای شخصی و از طرف دیگر عرضهی کنسولهای جدید، بازیسازان مرزهای گرافیکی را روز به روز جلوتر میبرند. دو سه سالی میشود که وضوح 4K در دسترس عموم قرار گرفته، اما مدتی طول کشید تا میان مخاطبان جا بیفتند. حالا با وجود PS4 Pro و Xbox One X که توانایی پردازش بازیها روی چنین وضوحی را دارند، نیاز به یک تلویزیون که تصاویر را در چنین وضوحی نمایش دهد نیز حس میشود. در ادامه تعدادی از تلوزیونهای با وضوح 4K را در چند دستهی مختلف و با توجه به کیفیت، قیمت و موارد دیگر معرفی خواهیم کرد. در این مطلب تمرکز روی برندهایی است که بهصورت گسترده در ایران یافت میشود و بههمین خاطر، از ذکر برندی چون Visio صرف نظر کردهایم. البته با نوسانات فعلی دلار احتمالا خرج کردن برای این تلویزیونها کار راحتی نخواهد بود و حتی پیدا کردنشان هم شاید از شما وقت بگیرد.
LG C8
اگر از لحاظ هزینه هیچ مشکلی ندارید و بهترین کیفیت ممکن را میخواهید. مدل C8 الجی پیش روی شماست. این مدل بهترین تجربهی بصری ممکن را به شما ارائه میدهند که طبعا هزینهی زیادی هم میطلبد. پیدا کردن C8 با توجه به این که در سال 2018 عرضه شده، به این راحتیها در بازار ممکن نیست و باید کمی بیشتر صبر کنید تا راحتتر در دسترس شود.
مدل C8 در سه سایز 55 و 65 و 77 اینچی یافت میشود و از این لحاظ تنوع خوبی دارد. صفحه نمایش این مدل OLED با وضوح 3840 x 2160 پیکسل است و از بهترین تکنولوژیها نیز پشتیبانی میکند؛ تکنولوژی HDR10 و Dolby Vision که رنگها را به واقعیترین شکل ممکن به نمایش گذاشته و باکیفیتترین تصویر ممکن را ارائه میکنند. یکی از مزیتهای پنل OLED زمانی مشخص میشود که تلویزیون را در یک محل تاریک تست کنید، جایی که میتوان مشاهده کرد شعاع نور رنگهای روشن روی بخشهای تیره تاثیر بسیار کمی میگذارد و تصویر کیفیت خود را حفظ میکند. زاویه دید بالای این تلویزیون، آن را به یک انتخاب عالی برای چندنفره بازی کردن چه در یک تصویر و چه به صورت Split-Screen تبدیل کرده است. یکی از مزیتهای این مدل وجود فناوریBlack Frame Insertion است؛ در این تکنولوژی میان هر دو فریم از تصویر، یک فریم سیاه قرار داده میشود که در نتیجه حرکت اجسام در تصویر بهتر و روانتر نمایش داده میشود. زمان تاخیر دریافت تصویر معیار مهمی، خصوصا در بازیهای آنلاین بهشمار میآید که بالا بودن مقدار آن در یک تلویزیون میتواند به تجربهی کلی صدمه بزند. زمان تاخیر دریافت تصویر در C8 در وضوح 4K با HDR فعال و غیرفعال به ترتیب 29.4 و 21.1 میلی ثانیه است که از این لحاظ عالی عمل میکند. پورتهای ورودی این تلویزیون میتوان به چهار پورت HDMI و سه پورت USB و یک کابل اترنت اشاره کرد. نبود پورت USB 3.0 را شاید بتوان یک ایراد برای این تلویزیون بهحساب آورد. قیمت این تلویزیون در سایزهای مختلف به ترتیب 2500 و 3500 و 9000 دلار است.
تلویزیونهای با پنل OLED البته مشکلات خاص خود را دارند که در این مدلها هم دیده میشود. ماندن رد تصویر که در صورتی پیش میآید که یک تصویر با رنگهای ثابت مدت زیادی در صفحه پخش شود. این مشکل ممکن است به صورت دائمی روی صفحه نمایش هم باقی بماند که یکی از بزرگترین مشکلات پنلهای OLED به شمار میرود. بههمین خاطر اگر نسبت به خرید تلویزیونهای دارای این پنل اقدام میکنید، حواستان به این موضوع باشد و تا حد امکان، تصاویر با زمینه و رنگ ثابت در صفحه باقی نماند.

LG B7A/C7
مدل C7 در دو سایز 55 و 65 اینچی یافت میشود. صفحه نمایش OLED با وضوح 3840 x 2160 پیکسل که از تکنولوژی HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی میکند. زاویه دید این مدل در سطح بسیار خوبی قرار دارد و حتی از مدل C8 هم مقداری بهتر است. زمان تاخیر دریافت تصویر در C7 در وضوح 4K با HDR فعال و غیرفعال به ترتیب 21.1 و 21.4 میلی ثانیه است که در این زمینه نیز از مدل جدیدتر خود بالاتر قرار گرفته است. پورتهای این دو مدل هم همچون C8 است، با این تفاوت که پورت USB 3.0 نیز برایشان تعبیه شده است. قیمت دو مدل این تلویزیون 1700 و 2600 دلار است.
مدل B7A که نسبت به C7 قدیمیتر است، در همین دو سایز تولید شده مشخصات مشابهی دارد و به همین خاطر آنها را در کنار هم قرار دادهایم. تاخیر دریافت تصویر در این مدل در حالت HDR فعال و غیرفعال بهترتیب 21.5 و 21.6 میلیثانیه است که از این لحاظ هم تفاوت چشمگیری وجود ندارد. با توجه به قدیمیتر بودن B7A میتوان آن را با قیمت ارزانتری پیدا کرد و حتی در مختصر مواردی عملکرد بهتری از نسل های بعدی خود نشان میدهد. البته این تفاوتها آنقدر واضح نیست و در نهایت B7A و C7 از لحاظ تجربه گیمینگ در یک سطح قرار میگیرند. اما بهطور تخصصی اگر قصد خرید در سایز 55 را دارید مدل B7A و در سایز 65 اینچ مدل C7 را پیشنهاد میکنیم.
Sony X900E/X930E/X940E
برند سونی یکی از بهترین گزینههای ممکن برای خرید یک تلویزیون گیمینگ است، مخصوصا اگر کنسولتان از خانواده پلیاستیشن باشد. البته لازم به ذکر است که سه مدل پیشنهادی یکی از بهترین تجربیات ممکن از بازی با کنسولهای مایکروسافت را هم به شما ارائه میدهند. مدل X900E در چهار سایز 49 و 55 و 65 و 75 اینچی تولید شده که تنوع بسیار خوبی دارد. اما مدل X930E در اندازهی 55 و 65 اینچی و X940E تنها در اندازهی 75 اینچی موجود هستند. پنل این تلویزیونها از نوع LCD است که لامپهای LED برای نور پسزمینه آن به کار گرفته شدهاند و وضوحشان 3840 x 2160 پیکسل است. این تکنولوژی در محیط پر نور کیفیت بسیار خوبی دارد، اما وقتی از تلویزیون در محیط تاریک استفاده کنید، رنگهای روشن شعاع نوری روی اطراف خود خواهند انداخت که موجب پایین آمدن کیفیت تصویر میشود و از این لحاظ از پنلهای OLED پایینتر قرار میگیرند. اما در عوض مشکل باقی ماندن رد تصویر در این نوع پنلها تقریبا وجود ندارد. در زمینهی زاویه دید هم این مدلها عملکرد متوسطی دارند و کیفیت رنگها از کنار به خوبی روبرو نیستند.
در بخش تاخیر دریافت تصویر تفاوت چشمگیرتر است. در مدل X900E تاخیر در حالت HDR فعال و غیرفعال به ترتیب 34.2 و 34.1 است که مقداری بالاست اما هنوز هم پاسخگوست. برای مدل X930E این اعداد به 25.8 و 25.7 و برای X940E به 23.9 و 24 میلی ثانیه تغییر میکند. انواع پورتهای مورد نیاز در این تلویزیونها تعبیه شده که از مهمترینشان به چهار پورت HDMI و سه پورت USB(یک USB 3.0) و یک جک 3.5 میلیمتری صدا و یک پورت اترنت میتوان اشاره کرد. مهمترین دلیلی که باعث میشود این مدلها را پیشنهاد کنیم قیمت آنهاست. بازهی قیمت انواع مدل X900E از 950 تا 2800 دلار و دو مدل دیگر از 1500 تا 4000 دلار است که از لحاظ قیمت در گروه میان رده قرار میگیرند و نسبت به پولی که میدهید، کیفیت بسیار بالایی را ارائه میدهند.
Samsung Q7F
مدل Q7F از برند سامسونگ هم یک گزینهی مناسب در تلویزیونهای میان رده برای گیمینگ به حساب میآید. این مدل در ابعاد 55 و 65 و 75 اینچی موجود و پنل آن از نوع QLED است؛ تکنولوژیای که نسل پیشرفتهی پنل OLED بهحساب میآید و گسترهی رنگ بیشتری را پوشش داده و در نتیجه، رنگها را بهتر نمایش میدهد. وضوح صفحهنمایش این مدل هم 3840 x 2160 پیکسل است که از تکنولوژی HDR10 پشتیبانی میکند و در زمینهی نمایش حرکت یکی از بهترینهاست. با توجه به این که Q7F یک محصول میانرده است، انتظار میرود که در برخی ویژگیها عالی نباشد؛ برای مثال در نمایش حرکت اجسام ضعف دارد و در هنگام نمایش اجسام روشن هم شعاع نوری پخش میکند که کیفیت را پایین میآورد. زاویه دید هم در این مدل بالا نیست و رنگها از کنار کیفیت خود را حفظ نمیکنند. در عوض مشکل باقی ماندن رد تصویر وجود ندارد.
میزان تاخیر دریافت تصویر در این مدل در دو حالت HDR فعال و غیرفعال بهترتیب 24.4 و 24.2 میلی ثانیه است که بسیار خوب بهحساب میآید. یکی از نکات جالب در مورد این مدل، نبود هیچگونه پورتی روی آن است و تمام پورتها به یک دستگاه جداگانه که OneConnect نام دارد منتقل شده که خود به یک کابل برق جداگانه نیاز دارد. اکثر پورتهای مورد نیاز روی این دستگاه وجود دارد، ولی خبری از پورت USB 3.0 و جک 3.5 میلیمتری صدا نیست. این مدل با توجه به مشخصات متفاوت، در سه قیمت 1500 و 2200 و 3300 دلار عرضه شده است که البته با قیمت پایینتری هم میتوانید آنها را پیدا کنید.

Samsung NU8000
مدل NU8000 کمتر از دو ماه است که بهطور رسمی عرضه شده و از این لحاظ پیدا کردنش در حال حاضر مقداری دشوار است. این مدل در پنج اندازهی 49 و 55 و 65 و 75 و 82 اینچی تولید شده و تمام سلایق را پوشش میدهد. صفحهنمایش از نوع LED با وضوح 3840 x 2160 پیکسل است. مزایا و معایب این مدل نیز همچون مدل Q7F است؛ این مدل هم زاویه دید زیادی ندارد و همچنین در محیط تاریکی کیفیت تصویر مقداری پایین میآید و در عوض خبری از رد تصاویر ثابت باقی نمانده و در نمایش حرکت اجسام عملکردی بسیار خوب از خود به نمایش میگذارد. همچنین این مدل در زمینهی نمایش تصاویر در وضوح 4K هم بینقص عمل میکند. اما مهمترین ویژگی این تلوزیون برای گیمرها در بحث تاخیر نمایش تصاویر است؛ جایی که حتی از تلویزیونهای رده بالا نیز بهتر عمل کرده و یکی از بهترین عملکردهای ممکن را ثبت کرده است. تاخیر نمایش تصویر این مدل در حالت HDR فعال و غیرفعال به ترتیب 18.4و 17.8 میلی ثانیه است که عددی خیرهکننده بهحساب میآید. در این مدل شاهد کمترین پورتهای ممکن هستیم و تنها به موارد اساسی بسنده شده؛ چهار پورت HDMI و دو پورت USB و یک جک 3.5 میلیمتری صدا و یک پورت اترنت تمام ورودیهای این تلویزیون هستند. طبق انتظار هم خبری از پورت USB 3.0 نیست. قیمت این تلویزیون در ابعاد گوناگون 1000 و 1200 و 1700 و 3000 و 4000 دلار است که نسبت به ابعاد قیمت خوبی به حساب میآید و در صورتی که عجله نداشته باشید، میتوانید چند ماه صبر کرده تا با قیمتهای پایینتری هم این مدل را پیدا کنید.

TCL S405/P607
پیشنهاد آخر ما برای کسانی است که میخواهند با کمترین خرج ممکن، بهترین تجربهی بصری ممکن را در هنگام بازی کردن داشته باشند. محصولات برند TCL از لحاظ کیفیت در رده خیلی بالایی قرار نمیگیرند و در صورتی که تلویزیونی برای تمام مصارف و یا برای تماشای فیلم و سریال بخواهید، انتخابهای بهتر زیادی وجود دارد. اما برای بازی کردن این دو مدل پاسخگوی نیاز شما هستند. البته این را هم مدنظر داشته باشید که این برند رواج برندهای الجی و سامسونگ و سونی را ندارد و شاید راحت پیدا نشود.
مدل P607 تنها در سایز 55 اینچی تولید شده، اما مدل S405 در چهار اندازه 43 و 49 و 55 و 65 اینچی موجود است و جوابگوی کسانی است که اتاق نسبتا کوچکی دارند و به دنبال اندازههای کوچکتر میگردند. صفحه نمایش هر دو مدل از جنس LED با وضوح 3840 x 2160 پیکسل است. صفحه نمایش این مدلها، کیفیت خیلی خوبی در نمایش تصاویر با وضوح مختلف (از 480p تا 4K) دارد و گسترهی رنگها هم قابل قبول است. هر دو مدل از تکنولوژی HDR10 پشتیبانی میکنند، اما مدل P607 از تکنولوژی Dolby Vision نیز بهرهمند است. مدل P607 اما در زمینهی کیفیت تصویر بهتر از S405 عمل میکند. کنتراست بهتری دارد و رنگها را روشنتر و زندهتر نشان میدهد، البته صفحهنمایش مدل S405 در زمینهی بازتاب تصاویر و پخش نور اجسام روشن بهتر عمل میکند. اما هر دو مدل از کنار دید خوبی ندارند. خوشخبتانه به واسطهی صفحه LED خبری از باقی ماندن رد تصاویر نیست.
غافلگیری اصلی این مدل در تاخیر دریافت تصاویر است، جایی که کمتر تلویزیونی توان رقابت با این مدلها را دارد. تاخیر دریافت تصویر در P607 در حالت HDR فعال و غیرفعال روی عدد 14.2 میلیثانیه ثابت میماند و حتی در حالتهای دیگر هم به ندرت عوض میشود که برای چنین تلویزیونی فوقالعاده است. در S405 هم عملکرد عالی است و تاخیر 14.9 میلیثانیه را در هر دو حالت شاهد هستیم. در پورتهای ورودی اما تعداد زیادی دیده نمیشود؛ سه پورت HDMI و یک پورت USB و دو پورت صدا، یکی از نوع جک 3.5 میلیمتری و دیگری از نوع دیجیتال اپتیکال در کنار پورت آنتن و سه رنگ و اترنت تمام پورتهای موجود هستند. البته مدل P607 یک جک 3.5 میلیمتری اضافه دارد که عجیب به نظر میرسد.
مدل P607 با قیمت 650 دلار و مدل S405 در ابعاد مختلف با قیمتهای 370 و 420 و 500 و 800 دلار به فروش میرسد که برای افراد با بودجه پایین یک انتخاب معقول است.